diensten

"Het is mijn passie en missie anderen op weg te helpen en het beste naar boven te halen."

Praktische ondersteuning


Als je tegen administratie zaken aan loopt, zoals het niet begrijpen van brieven, post sorteren en bewaren (wat is wel of niet belangrijk) of instanties bellen.
Hierbij hoort ook ervoor zorgen dat jouw financiën op orde zijn en blijven. Denk hierbij aan leren budgetteren en sparen, maar ook bijvoorbeeld zoeken naar een bijbaantje gecombineerd met sollicitatietraining. Waarin je gesprekstechnieken kunt oefenen, cv maken en motivatie brieven schrijven. Ook het ondersteunen in het zoeken naar huisvesting. Ondersteuning kan individueel voor een bepaalde periode aangeboden worden en/of d.m.v. workshops.

Taalontwikkeling/ondersteuning


De voertaal in het land kunnen spreken/begrijpen waar je gaat studeren, wonen en/of werken is erg belangrijk. Je kunt bepaalde zaken en situaties dan beter begrijpen, maar je ook veel beter uiten en kenbaar maken wat je bedoelt of wilt. Dit kan d.m.v. jou te koppelen aan taalmaatjes, maar ook door schrijf/lees opdrachten kunnen we de Nederlandse taal bevorderen. Ook door op excursies te gaan. En dit alles zodat je je beter gaat zien te redden.

Huiswerk begeleiding


Als je de taal niet geheel machtig bent dan is huiswerk maken soms best lastig. Vaak moet je begrijpend lezen, zinsopbouw moet kloppend zijn, bij het geven van een presentatie goed uit je woorden kunnen komen. Middels huiswerkbegeleiding kun je hier structureel aan werken om voor jezelf de best mogelijke schoolresultaten te behalen. Dit hoeft niet perse alleen gericht te zijn op de Nederlandse taal, maar bijvoorbeeld ook Engels of als je wiskunde nodig hebt voor jou opleiding. Ook dit kan d.m.v. jou te koppelen aan een huiswerkmaatje of huiswerk begeleiding in groepsvorm.

Zelfstandigheidsbevordering


Op eigen benen staan is een nieuwe fase in je leven waar je op alle leefgebieden geconfronteerd gaat worden met…jezelf. Jouw eigen kunnen wordt op de proef gesteld, maar ook waar het een en ander nog valt te leren. Als je anders gewend bent en je moet het nu anders doen, dan kan dit een bepaalde onzekerheid met zich mee brengen.
De basis is waar het begint. Denk hierbij aan: Koken, hygiëne, gezonde leefstijl, liefdes/seksuele voorlichting, timemanagement (planning), omgaan met cultuurverschillen. Als je weet op welke talenten en tools je kunt terugvallen, dan zal dit jou op de lange termijn helpen. Middels workshops zul je de nodige tools krijgen en vooral veel van elkaar leren.

Mentale ondersteuning/coaching


Is het raar als je je down voelt? Of heimwee hebt? Je daardoor in een isolement raakt of niet meer gefocust kunt zijn? Dit alles kunnen symptomen zijn dat je bijv. niet lekker in je vel zit en het misschien allemaal even uitzichtloos voor jou voelt. Eerste stap die je kunt nemen is om erover te praten. Een luisterend oor kan opluchting geven, maar als zo’n gevoel langer blijft dan moet er misschien meer hulp gezocht worden. Belangrijk is dat het contact met het thuisfront goed blijft. De mensen betrokken houden die heel veel voor jou betekenen is erg belangrijk. Zeker als je aan de andere kant van de wereld bent. Zij kennen jou ook als de beste en kunnen mij helpen, jou te helpen. Hoe we dit vorm gaan geven hangt af van jou behoeftes. Ook wie wij moeten betrekken. Denk hierbij aan gesprekken op locatie of via videobellen. Op deze manier kunnen we bijvoorbeeld ook ouders, familieleden en/of vrienden betrekken. De begeleiding hangt af van wat jij nodig hebt. Als er meer hulp nodig is, gaan we samen op zoek in jouw woonplaats/wijk. Zodat je weer verder kunt.

CAREribbean community


It takes a village to raise a child zegt men ook wel. Ik wil er van maken it takes a village to have happy, healthy,(young) adults who are willing to help eachother! #wecare
Samen sta je sterk, zolang je maar in jezelf en in de ander gelooft. Met de CAREribbean community creëren we een movement die staat voor verbinden, upliften en positiviteit. Denk hierbij aan events met verschillende thema’s, een database creëren met mensen die een dienst en/of talent op vrijwillige basis aanbeiden en wat de community op een positieve manier gaat beïnvloeden.
Ideeën zijn van harte welkom!

Be part of CAREribbean! (doorverwijzing naar FB community page)